Trainingen en opleidingen

(New Feet Academy)

 

ADDVISIE

Effectieve samenwerking in professionele teams


In samenwerking met Henk van der Honing is een training ontwikkeld voor professionele teams en maatschappen in m.n. de medische -, juridische -, onderwijs - en overheidssector. In deze omgevingen blijkt er grote behoefte te zijn aan diepgaande verbetering van de onderlinge samenwerking tussen gelijkwaardige professionals. In een training van 1,5 dag kunnen leden of onderdelen van geinteresseerde teams een aanzet tot verandering maken. Een vervolg in de vorm van een custom made teamcoaching behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie klik hier.

Bedrijfsopvolging voor bedrijfsadviseurs en notarissen


Notarissen, bedrijfsadviseurs bij banken, accountants en andere zakelijke dienstverleners kunnen een uitstekende rol vervullen bij klanten die een familiebedrijf bezitten. Met deze intensieve tweedaagse training is een belangrijke stap naar een rol van effectieve adviseur, die vooral het proces stuurt en tijdig relevante specialisten inschakelt, gezet. Deze opleiding wordt door de KNB erkend door toekenning van PE punten. 

Training Mediationvaardigheden voor lagere overheden


Addvisie werkt nauw samen met verschillende professionals uit het veld in het verzorgen van trainingen voor ambtenaren van gemeenten en provincies in het omgaan met burgers, bedrijven en andere relaties. Vanuit het project 'Prettig contact met de overheid' worden mediationvaardigheden ingezet om duurzame verbeteringen aan te brengen in communicatie en afhandeling van vragen, aanvragen en klachten in diverse fasen. Deze zeer praktische training is o.a. ontwikkeld met de Gemeente Enschede.

Verdiepingstraining 'De rol van de mediator' 


Welke basisopleiding mediation ook gekozen is, soms is er behoefte aan een intensieve persoonlijke ondersteuning voor praktizerende mediators of voordat opgegaan wordt voor het landelijke mediationexamen. Wij richten ons in deze examentraining echter naast de inhoudelijke vaardigheden vooral op de persoonlijke ontwikkeling en het coachen van het 'mediator zijn'. Een individueel coaching van een dagdeel is ook mogelijk.

Ontwikkeltraject 'Persoonlijk Leiderschap'


Naar aanleiding van hun boeken 'Nieuwe Voeten (en andere ondernemerseigen wijsheden)'  en 'Wij, het Volk van de Vinders van Dingen' hebben Marcel Douma en co-auteur Henk van der Honing een ontwikkeltraject opgezet. Deze leergang richt zich op een select gezelschap van ondernemers en leiders die het inzicht in hun ondernemerschap en leiderschap willen vergroten en daardoor verbeteren en uitdiepen. Een zeer bijzondere, intieme en diepgaande ervaring in een periode van 6-9 maanden.